Data
• Zaterdag 02-03-2019 in de zuigerplas aan de dijkzijde
Na twee maanden zonder wedstrijden, werd op zaterdag 2 maart de eerste competitiewedstrijd feeder gevist, in de zuigerplas aan de dijkzijde. Doordat het de afgelopen weken prachtig weer is geweest, waren de verwachtingen hooggespannen, en waren de vissers in de veronderstelling dat er wel aardig gevangen kon worden vandaag. Helaas bleek het nog moeilijk om een visje te vangen, en zouden er zelfs een aantal op nul blijven steken.

Er kwamen 11 deelnemers op de wedstrijd af waaronder één nieuwkomer, wat altijd goed is om te zien. Hij liet zich in zijn eerste wedstrijd al meteen zien, door als eerste een aantal vissen te vangen. Helaas voor hem viel het daarna volledig stil. Kees van Doorn kwam wat later op stoom, maar wist de wedstrijd wel naar zich toe te trekken. Kees won de wedstrijd met 3.085 gram. Gerrit van Eck vissend in het andere vak, wist door een leuk aantal voorns te vangen het B vak te winnen. Arend Roelofse werd derde met 1.992 gram.

Op zaterdag 16 maart wordt de volgende wedstrijd in dit kampioenschap gevist. Dan zal er gevist worden in de Rijn aan de Marsdijk te Lienden.

» Download uitslagen (pdf)...

• Zaterdag 16-03-2019 in de Rijn achter de zuigerplas
Op zaterdag 16 maart stond de 2e competitiewedstrijd feeder op het programma. Omdat er een behoorlijke stroming staat in de Rijn werd de wedstrijd, die aanvankelijk in de Rijn aan de Marsdijk bij Lienden gehouden zou worden, verplaatst naar de Rijn achter de zuigerplas, zodat er tussen de kribben gevist kon worden. Er kwamen 8 deelnemers op de wedstrijd af, die onder kletsnatte en winderige omstandigheden gevist werd.

Al snel werden in het B vak de eerste vissen gevangen. Dick van de Kolk had het eerste half uur al enkele mooie vissen in zijn net zitten, en ook Jan Pluigers, die voor de eerste keer bij ons mee viste met de feeder, ging goed van start. In het vak A kwam de vis pas later op gang. Maar hier kwam uiteindelijk wel de winnaar vandaan. Johan Heenck wist het laatste kwartier nog twee mooie brasems te vangen, en kwam zodoende nog erg dicht bij het gewicht van Klaas Boot, maar kwam net 20 gram te kort. Klaas boot won de wedstrijd met 8.852 gram. Jan Pluigers won het B vak en werd tweede met 6.539 gram. Johan Heenck werd derde met 8.832 gram.

Op zaterdag 30 maart is de volgende wedstrijd van dit kampioenschap, deze wedstrijd staat gepland in de zuigerplas aan de dijkzijde.

» Download uitslagen (pdf)...

• Zaterdag 30-03-2019 in de zuigerplas aan de dijkzijde
Op zaterdag 30 maart stond de derde wedstrijd in het feederkampioenschap op het programma. Het beloofde een mooie dag te worden, en dat was te merken aan het deelnemers aantal. Er kwamen 13 deelnemers op de wedstrijd af, hopelijk kunnen we dit de rest van het seizoen doortrekken. Vooraf werd natuurlijk weer druk gespeculeerd over wat de te verwachten vangsten zouden zijn. De meningen waren nogal verdeeld, de één verwachte veel nullen en de andere dat er wel een aardig visje te vangen zou zijn. En beide kregen gelijk. In het B vak werd helemaal niets gevangen, en in het A vak werd naast enkele brasems ook aardig wat voorn gevangen, al kwamen deze helaas pas de laatste anderhalf uur het parcours op.

Nadat Johan Heenck vorige week nipt naast de overwinning greep, trok hij vandaag wel aan het langste eind. Met 2 prachtige brasems, een knots van een voorn en een mooi aantal kleine voorn, won hij de wedstrijd met 7.244 gram. Dick van de Kolk die eveneens 2 mooie brasems ving en een mooi aantal voorn, werd tweede met 5.014. Dik Roelofsen werd derde met 1.600 gram.

De volgende wedstrijd in dit kampioenschap laat nog even op zich wachten. We vissen nu eerst een aantal vaste stokwedstrijden. Op 13 april start de competitie vaste stok, de eerste wedstrijd wordt gevist in de grondput.


» Download uitslagen (pdf)...

• Zaterdag 22-06-2019 Achter de zuigerplas in de Rijn
Op zaterdag 22 juni stond de vierde competitiewedstrijd feeder op het programma. Doordat de Rijn flink stroomde had het bestuur besloten om tussen de kribben achter de zuigerplas te gaan vissen. Er kwamen 15 deelnemers op de wedstrijd af die onder prachtige omstandigheden plaatsvond. De meeste deelnemers waren al vroeg, zodat iedereen ruim de tijd kon nemen om rustig naar achteren te wandelen.

                                                                                                                                                                              Direct nadat om 9 uur de wedstrijd begon werd er vis gevangen, vooral Pieter Moerman ving in het eerste gedeelte van de wedstrijd erg veel vis. Ook Hans de Jongh wist veel vis te vangen, al bleef de vangst bij Hans beperkt tot voorns en een enkele jonge brasem. Pieter Moerman won de wedstrijd dan ook ruim met 27.715 gram. Hans de Jongh won het A vak en werd tweede met 15.496 gram. Gerrit van Eck werd derde met 8.710 gram.  

 
Volgende week zaterdag 29 juni staat de jaarlijkse koppelwedstrijd vrije hengel op het programma in de Rijn. Mogelijk zullen we weer uit moeten wijken, hierover zullen de opgegeven koppels persoonlijk bericht krijgen.
 

 

» Download uitslagen (pdf)...

• Zaterdag 27-07-2019 in de Rijn aan de Marsdijk bij Lienden
Op zaterdag 27 juli werd de vijfde wedstrijd in de feedercompetitie gevist, in de Rijn aan de Marsdijk bij Lienden. Mede doordat de vakantieperiode is aangebroken, verschenen er ditmaal 10 deelnemers aan de wedstrijd. Na een week waarin alle warmte records gebroken werden, is het altijd maar weer afwachten wat dit met het aasgedrag van de vis doet. Hierover kunnen we kort zijn, dit was ronduit slecht. Alleen Dick van de Kolk wist de vis op een afstand van 95 meter, een korte tijd aan het azen te krijgen. Hij won de wedstrijd dan ook ruim met 8.183 gram. Voor de overige deelnemers werd het sprokkelen voor een visje. Dik Roelofsen ging hier het beste mee om, won het A vak en werd tweede met 2.836 gram. Johan Heenck werd derde met 2.297 gram. 


» Download uitslagen (pdf)...

• Zaterdag 24-08-2019 vanaf de strekdam in de Rijn
Na een korte zomerstop werd op zaterdag 24 augustus de competitie feeder weer hervat. Het was prachtig weer, en de deelnemers hadden er duidelijk weer zin in. Helaas moesten we het door verschillende afmeldingen vandaag doen met 10 deelnemers. Deze werden ruim verdeeld over het aanwezige parcours, wat makkelijker is geworden nu we een regeling met de boer hebben kunnen treffen, om bij wedstrijden met de auto het parcours op te mogen. 

Het had er helaas alle schijn van dat de grote vissen nog van hun vakantie genoten, want er werd hoofdzakelijk kleine vis gevangen, met af en toe een jonge brasem. En aan het linker gedeelte van het parcours was het al helemaal moeilijk vis vangen. Pieter Moerman won vandaag de wedstrijd met 4.131 gram. Gerrit van Eck werd tweede en winnaar van het A vak met 3.818 gram. Dik Roelofsen werd derde met 3.604 gram. 


» Download uitslagen (pdf)...

• Zaterdag 28-09-2019 in de Rijn aan de Marsdijk bij Lienden
Op zaterdag 28 september stond de voorlaatste competitie wedstrijd feeder op het programma, in de Rijn aan de Marsdijk bij Lienden. Er kwamen 10 deelnemers op de wedstrijd af. Ondanks de harde wind en een flinke bui vlak voor het einde van de wedstrijd, viel het weer nog niet helemaal tegen. 
 

 
Helaas vielen de vangsten in het A vak tegen. In het B vak daarentegen was wel een aardig visje te vangen, al ging het ook daar niet vanzelf, en was de vis soms erg klein. Pieter Moerman gaf vandaag niets cadeau en viste een hele goede wedstrijd. Met een groot aantal vissen, waaronder een prachtige goudvoorn van ongeveer 20 cm wist hij in totaal 10.017 gram vis te vangen, en won de wedstrijd dan ook met groot verschil. In het A vak was het, zoals eerder gemeld, een stuk minder gesteld met de vangsten. Dick van de Kolk won hier zijn vak en werd hierdoor tweede met 1.532 gram. Johan Heenck werd derde met 3.620 gram.
 

 
Aanstaande zaterdag 5 oktober valt de beslissing in het kampioenschap vaste hengel, deze wordt gevist in de Linge aan de Dalwagen.
 
 


» Download uitslagen (pdf)...

• Zaterdag 19-10-2019 vanaf de strekdam in de Rijn

Achtste wedstrijd van de competitie feedervissen, er wordt gevist vanaf de strekdam in de Rijn bij steenfabriek Wolfswaard.

De loting is om 8.00 uur bij het viswater.

Vissen van 9.00 tot 13.00 uur.

Inleggeld is € 5,00.