Wie is het Alvertje

Hengelsportvereniging 't Alvertje is opgericht op 10 maart 1950 en is daarmee een van de oudste verenigingen binnen de gemeente Neder-Betuwe. Sinds jaar en dag is de vereniging ook aangesloten bij de landelijke organisatie Sportvisserij Nederland. Verder maakt 't Alvertje deel uit van de federatie Midden Nederland regio Midden.

De federatie Midden Nederland is in 2007 ontstaan door een fusie tussen de federaties de Betuwe, de Veluwezoom en de Oude IJssel. Omdat HSV 't Alvertje is aangesloten bij bovengenoemde organisaties is het belang van de sportvisser binnen deze vereniging gewaarborgd.

De vereniging wordt geleid door een bestuur van negen personen. Het bestuur vergadert iedere laatste donderdag van de maand met uitzondering van de maanden juli en december. 

Per jaar wordt er 1 ledenvergadering gehouden. Deze vergadering vindt plaats in het begin van februari en wordt tevens gebruikt om de wedstrijdvissers die kampioen zijn geworden te huldigen. Onder het hoofdstuk adressen ziet u de namen van de bestuursleden die u, indien u vragen hebt, graag van dienst willen zijn. 

De vereniging heeft verschillende wateren binnen de gemeente Neder-Betuwe en ook daar buiten in pacht. Hierdoor wordt aan de sportvisser een breed scala van wateren aangeboden waar hij of zij de sportvisserij kan beoefenen. 
Onze viswateren zijn: Grondputten te Opheusden, Zuigerplas, kleiput Wolfswaard, Neder-Rijn, Linge vanaf de brug de Ster  tot 100 meter voor Dalwagensebrug en de Strang bij de Keij. Op al deze wateren is het Alvertje de rechthebbende op het visrecht.

Naast de recreatievisserij kent 't Alvertje ook de wedstrijdvisserij. Er worden jaarlijks wedstrijden georganiseerd voor zowel jeugd als senioren.

De jeugd vist in augustus/september 3 wedstrijden in competitieverband in de grondput in Opheusden.

De senioren vissen in het zomerseizoen een competitie over 8 wedstrijden met de vaste stok. De wedstrijden worden gevist in stilstaand, licht stromend en eventueel stromend (RIJN) water. De kampioen van de vereniging mag zich met recht een allround visser noemen! 

In de winter wordt er een competitie gevist om het feederkampioenschap, tot de kerstwedstrijd aan de strekdam in de Rijn en na de jaarwisseling in de zuigerplas te Opheusden. 

Verder kennen we als vereniging nog een 50+ competitie, enkele koppelwedstrijden en een vismarathon, waarin gestreden wordt om de Rien Schaapbokaal. 

Tot en met 2009 hadden we een clubblad, echter omdat we een website hebben waarop we al onze belangrijke informatie kwijt kunnen, zijn we met ingang 2010 met het clubblad gestopt.